Przejdź do treści

Dania mięsne

Sałatka z fasolą, szynką i żółtym serem

Opis:

Prosta, super pyszna i bardzo uniwersalna. Śmiało można ją podać na kolację, zabrać do pracy na lunch, czy też podać na przyjęciu. Sałatka z fasolą, szynką i żółtym serem sprawdzi się też na grilla.

 

 

Skład:

fasola czerwona,kukurydza,ser żółty, szynka konserwowa,ogórki kiszone, szczypiorek, majonez, przyprawy naturalne

Krokiety z parówką, pieczarkami i żółtym serem

Opis:

Najważniejsze są tu dobrej jakości parówki oraz ser żółty, gdyż to one głównie odpowiadają za smak dania. Dlatego zadbaliśmy o to aby parówki były o jak największej zawartości mięsa -  90% mięsa na 100g produktu, bez dodatku fosforanów oraz glutaminianu sodu.

To danie, które sprawdzi się zarówno jako pomysł na obiad i kolację, a także jako przekąska na imprezę. Super smakuje w towarzystwie ketchupu lub sosu czosnkowego.

Podgrzewać w piekarniku w naczyniu żaroodpornym lub na patelni z dodatkiem odrobiny tłuszczu. 

 

Skład:

mąka, jaja, mleko, olej, pieczarki, cebula, ser żółty Gołda Maluta, parówki JBB Polanki 90% mięsa na 100g produktu /bez dodatku fosforanów oraz glutaminianu sodu/ , przyprawy naturalne

Kategorie:

Kotlet Devolay

Opis:

Przepyszny Kotlet Devolay- złota panierka, soczysty w środku, a po przekrojeniu wypływa aromatyczne masełko. Najlepiej podawać z surówkami i ziemniakami, ryżem lub frytkami.

 

Podgrzewać w piekarniku w naczyniu żaroodpornym lub na patelni z dodatkiem odrobiny tłuszczu. 

Skład:

Filet drobiowy,masło,bułka tarta,jaja,mąka, przyprawy naturalne

Kategorie:

Pierogi pizza

Opis:

Łączymy kuchnię polską i włoską -pierogi, które smakują równie dobrze jak pizza. Idealne dla dzieci i dorosłych. Podawać je można z ketchupem lub sosem czosnkowym.

Pierogi wrzuć do wrzącej wody gotuj na małym ogniu przez 3-5 minut. Można też odgrzać na patelni przez 2-8 minut.

Skład:

mąka, jaja, sól, olej, ser żółty, szynka konserwowa, pieczarki, sos pomidorowy, naturalne składniki

Udo pieczone z kurczaka

Opis:

Udko pieczone z kurczaka w naturalnych przyprawach. Najlepiej smakują z gotowanymi ziemniakami i ulubioną surówką, z frytkami, pieczonymi ziemniaczkami lub pieczywem.

Podgrzewać w piekarniku w naczyniu żaroodpornym lub na patelni z dodatkiem odrobiny tłuszczu. 

Skład:

udka z kurczaka, papryka słodka, czosnek, sół, pieprz, rama

Kategorie:

Galaretka wieprzowo-drobiowa

Opis:

Golonka wieprzowa oraz ćwiartka z kurczaka w galarecie z dodatkiem świeżych ugotowanych warzyw i naturalnych przypraw. Można podawać z sokiem z cytryny, octem lub tartym chrzanem.

Danie gotowe do spożycia po przełożeniu na półmisek lub bezpośrednio z opakowania. Nie podgrzewać.

Tradycyjna receptura i produkcja ręczna. 

Skład:

golonka wieprzowa, ćwiartka z kurczaka, włoszczyzna, czosnek, naturalne przyprawy

Kategorie:

Kotlety mielone

Opis:

Kotlet mielony - idealny na obiad. Wyśmienicie smakują podane z ziemniakami oraz surówkami z białej kapusty, z buraczków, z mizerią lub z kiszonym ogórkiem.

Podgrzewać w piekarniku w naczyniu żaroodpornym lub na patelni z dodatkiem odrobiny tłuszczu. 

Skład:

mięso z łopatki, jaja, cebula, czosnek, naturalne przyprawy

Kategorie:

Gołąbki z mięsem

Opis:

Wyśmienite gołąbki z mięsa wieprzowego zawijane w kapuście, w sosie pomidorowym. Można je serwować z ziemniakami lub pieczywem.

Podgrzewać na małym ogniu jednocześnie mieszając.

Skład:

mięso z łopatki, ryż, cebula, kapusta biała, przecier pomidorowy, naturalne przyprawy

Kategorie:

Kotlet z karkówki z cebulką

Opis:

Kotlety z karkówki z podsmażoną cebulką- miękkie i soczyste to pyszna alternatywa dla tradycyjnego schabowego. Kotlety  podawać z ziemniakami, surówkami, frytkami lub pieczonymi ziemniakami.

Podgrzewać w piekarniku w naczyniu żaroodpornym lub na patelni z dodatkiem odrobiny tłuszczu.

Skład:

karkówka, cebula, czosnek, olej, naturalne przyprawy

Kategorie:

Subskrybuj Dania mięsne